Skip to content

Explosion Village

  • by

Explosion Village
photo: Mathias Vejerslev

EXPLOSION VILLAGE

The Explosion village is inspired by ancient traditions of the totem poles and collective trance sessions evoking the God of Fire. The huge Explosion Tower resemble an mix of an oil derrick and the Eiffel Tower and is surrounded by a landscape of luminous ‘magic stones’. The luminous boxes responds to the hands of the people drumming, the sound is amplified and transforms into grooves. As the energy of the many drummers rises, the tower comes to life and shoots one giant flame into the sky…

The village itself consists of three spacious Dream Tents, each offering trance inducing ‘fireplaces’, installations inspired by the original Dream Machines designed by Brian Gysin in the 60’es, where spinning patterns will take you on a journey and open your inner eye…
In one tent the 2 m tall dream machines cylinders are moved by the wind, an old control consult enabling the audience to control light and speed. In another tent antique diode displays form a pole of green and red fire, the magic shapes are spinning, changing when you press the light stick. In the third tent multicolored light beams follow in your footsteps.

DANSK

EKSPLOSIONSLANDSBYEN

Et højt tårn i et pulserende lysende landskab. I hytterne er magiske ildsteder, drømmemaskiner… Den rytmiske trommen på de lysende sten bringer liv i de enorme diodedisplays, der flammer op, højere og højere. Rytmen tager dig med, du lukker øjnene, og skyggernes puls skaber billeder på indersiden af dine øjenlåg. Alfabølger, rytmiske mønstre, farvede bølger af drømmebilleder og halvt udviskede symboler. Et øjebliks stilhed, meditation, før den gigantiske eksplosion kaster kaskader af levende ild op i himlen.

Eksplosionslandsbyen er centreret omkring kunstinstallationen Eksplosionstårnet, et kryds mellem et boretårn og Eiffeltårnet, svejset sammen af gamle elmaster. Inde i tårnets fod befinder sig en vild og farligt udseende Eksplosionsmaskine, der bearbejder publikums input og bevægelser. Tårnet er omgivet af lysende kæmpesten, der er reagerer på publikums berøring. Når du rører ved eller slår på de store “lysende sten”, skifter stenene farve og dit perkussive input spiller tilbage til dig fra lydinstallationen bygget ind i tårnet.
Et computerprogram transformerer lyden og registrerer den rytmiskesekvens fra samtlige ”sten”. Når publikum spiller sammen, og indgår i synkrone rytmiske forløb “fanges” rytmen af elektroniske styreenheder og udløser en enorm flamme fra tårnets top.
Omkring tårnet og de lysende sten er “drømmetelte” og siddemøbler spredt ud i landskabet. Inden i drømmteltene findes magiske chill-out områder hvor man kan komme en tur til syre-drømmeland. Ingen stoffer er nødvendige, blot luk øjnene og se ind i lyset… Installationerne “drømmetelte” er inspireret af den amerikanske kunstner Brian Gysin, der opfandt ”Dream Machines” i 60’erne.
Ideen med at bruge genbruge Mr. Gysin’s drømmemaskiner opstod da Half Machine manglede en løsning på ildsteder uden ild. Det blev til en slags “teknologiske ildsteder”, der skaber stemningsfulde samlingsteder i teltene med lysinstallationer og publikumsinteraktive ”roterende totempæle”.

CREDITS

Explosion Village created by :
Thomas Jørgensen, Pipaluk Supernova, Mads Høbye, Nicolas Padfield, Schack Lindemann

Concept/idea : Pipaluk Supernova
Explosion tower and explosion machine : Thomas Jørgensen

Dream Machines moved by wind : Original dream machine design by Brion Gysin, installation created by Pipaluk Supernova, Thomas Jørgensen, Peter Madsen.
Dream Machine Diode Tower: light designs by Sonny Windfield, totempole concept and adaptions of Brion Gysins original idea by Pipaluk Supernova.

Light design, landscape of interactive tanks : Mads Høbye
Flourecent tubes: Nicolas Padfield
Dream Vision Tent video installation: 8BitKlubben.
Dream Sky, HMI’s and smoke machines: Schack Lindemann, Pipaluk Supernova

Sound installation by: K3 – Mads Høbye, Daniel Brynolf, Henrik Svarrer Larsen, Romy Kniewel, Khorsed Alam.
Sound design by: Tobi Twang and Philip Karnata, Andreas Bennetzen,

Construction :
Anders Olsen, Andreas Bennetzen, Annechien Seesink, Casper Øbro, Claus Jørgensen, Eva Kanstrup, Frederik Hilmer Jensen, Harald me Viuff, Helle Falk Jakobsen, Jakob Sindballe, Johannes Asker Andersen, Jonas Jongejan, Jun Philip Kamata, Karen Gamborg Knudsen, Kasper Rasmussen, Ki Elvira Roux Fuglsang, Mads Høbye, Marc Cedenius, Mathias Vejerslev, Morten Vendelboe, DZL (Nicolaj Møbius), Nicolas Padfield, Peter Madsen, Pia Nielsen, Pipaluk Supernova, Rikke Rasmussen, Schack Lindemann, Simon Lausten Østergaard, Sofus Walbom Kring, Sonny Windstrup, Stig Eivind Vatne, Tanja Jørgensen, Thomas Fabian Eder, Thomas Jørgensen, Tobi Twang, Vanessa Carpenter, Roskilde Festival Volunteers, 8 bit klubben.

Project management : Pipaluk Supernova, Nicolas Padfield,
Thanks to Jonas Deiborg, Helene Rostad, Bodil Nielsen