Skip to content

Lake Event

  • by

Audience interactive event – giant light throwers, floating mirror towers, kayak dancing and a submarine on the Maribo Lakes

On the beautiful lakes of Maribo, South of Sealand, Denmark, 60 local rowers, motorboat sailors, kayak rowers is participating in a game of spirals and circles w. lights and reflectors. The 10 motorboats are each carrying a hexagon mirror tower, an antique interactive diode box, and a sound installation. A real submarine, the legendary Kraka, has surprisingly landed in the inland lake, and 2 women are dancing on the deck, floating in and out of the water. Along the edge of the lake 10 giant HMI projectors are set up along the walking path, the audience is invited to control the big search lights to sweep the dark lake… find the submarine.

Around 4.000 people living around the lake came out to witness the transformation of their everyday scenery. The public  were carrying their own flash lights and  kids and adults were in awe to play with the ‘big flashlights’, the enormous light projectors with sharp light beam patterns criss crossing the land scapes, the threes, the church tower and reflecting in the floating mirror towers while searching for motives and patterns of vessels on the lake
The local fire brigade were manning the lamps and their rescue wessel cruising the lake as part of the event.
Along the 2 km long walking path the Rowers Club and the Kayak Club were open for the audience to get warm and socialize.

photo : Palle Lindau

CREDITS :
The artists : Thomas Jorgensen builds 2 meter tall mirror towers, Sonny Windstrup and Christian Liljefeldt creates interactive diode patterns, Schack Lindemann a floating sound installation for 10 boats , Rikke Rasmussen and Peter Madsen are navigating the submarine. Malou Lindholm and Diana Knudsen are dancing on the lake along with rowers, kayakers and motor-sailors from Maribo. The audience and Lolland Firebrigade controls the giant interactive lightshow. Pipaluk Supernova directs and choreographs the floating elements.

DANSK
Event på Maribosøerne i efterårsferien 08
– gigantiske lyskastere, flydende spejlsøjler, kajakdans og en ubåd på Maribosøerne…
publikums-interaktiv event i efterårsferien

Afslutningen på dette års LAND ART kunst i Maribos smukke landskaber bliver den spektakulære begivenhed VAND ART, hvor installationskunstnerne Pipaluk Supernova og Thomas Jørgensen iscenesætter hele MARIBO SØ. VAND ART er en højst usædvanlig happening, et såkaldt interaktivt kunstværk hvor PUBLIKUM selv får lov at lege med. Værket inddrager hele søbredden langs Maribo by og søens landskaber.
10 ultrastærke lyskastere er stillet op på udvalgte udsigtspunkter langs søen, på ruten mellem Kajak klubben og Roklubben. Alle nysgerrige inviteres til at gå en aftentur på stien langs søbredden. Her kan du selv få lov at styre en lyskaster, og belyse de mystiske begivenheder og sære flydende objekter, der bevæger sig rundt på søen.
Hvad foregår der… rygterne siger at en ægte UBÅD er kommet til Maribo, og at ubådskaptajnen har medbragt smukke kvinder og mænd, der danser derude i mørket. Flydende roterende spejltårne på motorbåde reflekterer de stærke lysstråler, og når du styrer en lyskaster, kan du tegne store mønstre i landskabet. Som i en slags vanvittigt stort computerspil, bevæger interaktive lyd- og lysinstallationer sig rundt i mørket, mens en dunkel koreografi af kajakker og roere skaber cirkler og spiraler.
Når du fanger bådene med lyskeglen, sker der noget.. beskeder blinker i mørket, musik.. lyssignaler..
Publikum opfordres til at medbringe egne lommelygter og varmt tøj til VAND ART. Når du har fået nok af at lege med lyskastere, er der åbent hus med hygge og varme drikke både hos Roklubben og Kajakklubben. I øvrigt medvirker Lolland Brandvæsen og Bådelaug Sømod.

VAND ART kan opleves fra hele søbreden, og ses fra alle punkter og bygninger med udsigt til søen.

Om LAND ART
Projektet LandArt Lolland-Falster, som er baseret på et frugtbart samarbejde mellem kunst, landbrug, kulturinstitutioner, erhvervsliv og turisme, ønsker at skærpe fokus på kunstens ubegrænsede muligheder og dens basale forhold til – ikke bare naturens form- og farveverden – men også det omgivende samfund. Alt sammen til glæde for beskueren i det daglige møde, den tilfældige overraskelse eller den planlagte opsøgning af LandArt-værkerne.
Land Art og Vand Art skabes i samarbejde med kurator Kis Nelleman
www.land-art.dk

Om KUNSTNERNE Pipaluk Supernova, Thomas Jørgensen og Half Machine/Live Art Installations

Pipaluk og Thomas har siden 2003 arbejdet med store interaktive kunstinstallationer og interaktive ”landskaber”, hvor mange internationale kunstnere samarbejder om kunsteksperimenter med det gennemgående tema ”sammensmeltning menneske og maskine”. Projektet hedder Half Machine /Live Art Installations, og det foregår som regel med koreografi og dans til vands og i luften, store mærkværdige maskiner, levende robotter og et væld af fantasifulde kunstinstallationer der inddrager vand, ild, lys og naturelementer. Værkerne er altid bygget af genbrugsmaterialer sat i spil med ny teknologi. Half Machine arbejder med INTERAKTIV kunst, hvor publikum indrages i den kunstneriske proces, og selv får lov at lege med, styre og undersøge kunstværkerne. I Half Machines værker er alle kunstere tilstede i en slags levende udstilling og teaterrum, hvor kunstnere og publikum har mulighed for at kommunikere.
Som noget helt særligt har Half Machine en ubådsbygger, Peter Madsen, der bl.a. har bygget ubådene Nautilus og Kraka. Det er Kraka, der lander på Maribosøerne, sammen med et par frygtløse ubådsdansere.

CREDITS :
Kunstnerne bag VAND ART : Thomas Jørgensen bygger 2 meter høje spejltårne, Sonny Windstrup og Christian Liljefeldt skaber interaktive lysdiodemønstre, Schack Lindemann skaber en flydende lydinstallation for 10 motorbåde, Rikke Rasmussen og Peter Madsen er ubådspiploter. Malou Lindholm og Diana Knudsen danser på søen sammen med roere, kajakroere og motorsejlere fra Maribo. Publikum og Lollands Brandvæsen styrer lysshowet. Pipaluk Supernova iscenesætter og koreograferer.