Skip to content

Orb Habitat

  • by

ORB – water lights interacting with the sounds of the city

ORB HABITAT
A family of Orbs has taken up residence under the bridge in Emil Holms Canal. It is the rare species Orbus Luminosus, that migrates from the arctics. The Orbs are most likely attracted to the warm climate in Ørestad. Orbs are intelligent and emotional creatures, they communicate in a language of light and color signals, and they are attracted to voices, song and music. Orbs are nocturnal animals and sleep during the day.

LOCATION : Emil Holms Kanal /Njalsgade, Copenhagen
MAP : https://goo.gl/maps/VFI29

ORB – lys installation på vandet reagerer på byens lyde

ORB HABITAT
En Orb familie har slået sig ned under broen i Emil Holms Kanal. Det er den sjældne art Orbus Luminosus, der migrerer fra de arktiske egne. Orberne er sansynligvis tiltrukket af det varme klima i Ørestad. Orber er følsomme og intelligente væsner, de kommunikerer i et sprog af lys- og farvesignaler, og bliver tiltrukket af stemmer, sang og musik. Orber er natdyr og sover om dagen.
Orb’erne må ikke fodres

Created in collaboration w. Out-sider for Go Ørestad
Artists : Pipaluk Supernova and Thomas Jørgensen, Live Art Installations
Light design programming : Jay Armas
Producer :  Ib Mogensen, out-sider