Skip to content

Sufi Science

  • by

Indian dancers and sufi music in urban spaces
July 26th-August 12th 2015, Copenhagen, Frederiksberg, Elsinore


Come with us, we dream of sailing on the big ship, we dance on asphalt and green grass.
Meet modern dancers and sufi musicians from India, join dance installations, workshops, concerts and performance experiments.
Sufi Science created in collaboration with a local and international crew of artists, on land and on water.

Public Events :
26 july Skt Jakobs Kirke kl. 16 (concert)
28 july Internationale Højskole kl. 20 (Helsingør)
29 july Streets of Copenhagen, nomadic dancers on bicycles
30 july Tinkuy kl. 17+21
31 july Teaterøen, Blue Full Moon kl. 21
1 aug Skolehaverne NV kl 17+21
3 aug Kgs Have kl. 18+19
5 aug Hawila Ship kl. 19.30+20.30  FB event
6 aug Hawila Ship kl. 19.30+20.30
8 aug Søndermarken kl. 16.30+17.30
9 aug Søndermarken kl. 16.30+17.30 FB event
11 aug Dansehallerne kl. 19 (studio 5)  FB event

events are free of charge, donations accepted

Follow the SUFI SCIENCE DIARIES, photo from Karina Tengberg and videos from Anton Corbal, on FaceBook

Sufi Science is supported by C.K.U., Statens Kunstfond, Københavns Kommune, and Søndermarken performances by Frederiksberg Kommune, in extension of project “Liv og Lys”

In Danish :
Indiske dansere og sufi-musik i byens rum
26. juli-12 august 2015, København, Frederiksberg, Helsingør
forestillinger i dans, musik og billeder
gratis adgang

Moderne dansere fra Indien invitere publikum til at tage en tur med ind i dansens og sufi-musikkens mystiske verden, i byens parker, ved havet, og ombord på 2-masteren Hawila.
SUFI SCIENCE er en række site specifik forestillinger, installationsrum og billedfortællinger, med tematisk udgangspunkt i årtusinder gamle sufi-traditioner.
I en poetisk transformation af offentlige rum mødes dansere i spiralmønstre og indiske raga’er, nomader, og sejlende videnskabsfolk.sufi dancer-images
Publikum inviteres til at meditere et øjeblik, måske danse med, eller lade sig inspirere af smukke ord fra den persiske sufi poet Rumi, der skrev i 1300-tallet.

SUFI SCIENCE er en mobil performance, hvor de indiske kunstnere og deres instrumenter på cykler bevæger sig rundt i byen, og møder publikum
i øjenhøjde

Det er den indiske koreograf Abhilash Ningappa fra Bangalore der i samarbejde med den danske koreograf Pipaluk der inviterer dansere og musikere fra Indien til København.
Forestillingens omdrejningspunkt er de indiske dansere og musikeres egne historier, et samtidigt perspektiv på ny indisk dans og musik, med inspiration hentet i Indiens traditionelle kulturer. De øvrige medvirkende er dansere Deepak Kurki Shivaswamy, Nikita Maheshwary, Divya Chandran, og musikere Anwar Ahmed Khan og Naushad Hussein Khan.

Et underliggende tema for SUFI SCIENCE er begrebet “sufisme”, en betegnelse for læren om kærlighed og medmenneskelighed. Sufisme udspringer fra islamisk mystik, og er især kendt for den dansende meditation. Indien er et epicenter for moderne sufi-kultur.

SUFI SCIENCE skabes i dialog med herboende dansere, musikere og videnskabsfolk, og vil inspirere og udvikle nye internationale samarbejder med udgangspunkt i kroppenes sprog.
Billedfortællinger fra rejsen gennem byen fortælles af fotograf Karina Tengberg og videograf Anton Corbal på blog og sociale medier.

SUFI SCIENCE realiseres med støtte fra C.K.U., Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Søndermarken forestillinger af Frederiksberg Kommune, i forlængelse af projekt “Liv og Lys”.