Skip to content

Dans i Søndermarken

  • by

DANS I SØNDERMARKEN

Tag til Søndermarken og mød moderne dansere og musikere fra Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou.

Søndag 26. juni kl. 16 og 17 – find dem her

En energiudladning i bevægelse og live musik, når Frederiksberg får besøg af en gruppe unge kunstnere fra Burkina Faso i Vestafrika.
“Dans i Søndermarken” inviterer til danseforestilling i den grønne Søndermark på Frederiksberg.  Mød danserne Robby, Mariam, Esther, Lasso og Bachir, og, musiker-brødrerne Issouf og Boureima, der spiller afrikansk slagtøj, belafon, djembe og fløjte.

”De unge kunstnere fra Ouagaduogou kommer med dansekraft, viden og energi fra en kultur, hvor kroppen og dens rytmer og udtryk står stærkt i samfundets fortællinger,” fortæller projektets initiativtager og koordinator, Pipaluk Supernova, og fortsætter:
”Dans og musik taler direkte fra og til kroppen. Samtidigt med, at de afrikanske kunstnere er funderet i deres oprindelige kulture, er de også kunstnere af i dag: professionelle dansere og undervisere, der arbejder i tæt samspil med andre kunstnere fra hele verden.”

Projektet er en del af “Dance Territory” initiativet, der leger med ideen om et nyt internationalt område, på tværs af etnicitet, religion og landegrænser.
“Dance Territory” bliver til i et samarbejde mellem kunstnere fra vidt forskellige kulturer og livsvilkår. Med forestillinger og danselaboratorier med koreografer, musikere og dansere fra Ouagadougou og København er der i 2016 fokus på det kunstneriske møde.

”I mødet med kunstnerne fra andre og fjerne steder af verden, oplever vi en overraskende samhørighed, og interglobalt fælleskab, hvor vi på trods af forskelligheder i baggrund og kultur, tænker, føler og skaber på samme måde, vi forstår hinanden ” siger Pipaluk Supernova.

De medvirkende er koreografer Lacina Coulibaly og Pipaluk Supernova, dansere Mariam Traore, Bachir Tassembedo, K Jean Robert Azizi og Esther Tarbangdo, Juli Gabor m.fl., og musikere Issouf Diarra, Boureima Diarra, Nadége Quedrago m.fl.

Forestillingen er gratis og du kan finde danserne og musikerne her
Læs mere på Facebook gruppen Dance Territory #1

Dans i Søndermarken er støttet af CKU, Statens Kunstfond, og Frederiksberg Kommune.

Foto: Lassina Badolo,  Karina Tengberg