Skip to content

Sejlende By

  • by

VELKOMMEN TIL SEJLENDE BY
Det eventyrlystne gamle sejlskib Hawila skaber rammen om projekt, “Sejlende By”, hvor dansere, performere og musikere møder klimaforskere og klimaaktivister.

“Sejlende By” inviterer til nye oplevelser, forestillinger og dialog, når den internationale besætning af flyvende dansere, musikere og aktivister går i clinch med temaet klima, og 2-masteren Hawila lægger til kaj i danske havne.
Oplev Hawila og “Sejlende By” i maj og juni Helsingør og København, og kom i nærkontakt med kunstnere, forskere og aktivister fra hele verden – alle aldre kan være med.


“Sejlende By” sætter underholdende og debatskabende performance-eksperimenter på programmet i stemningsfulde havneområder.
Kom med ombord, når skibet lægger til kaj og mød det internationale hold af vilde dansere, skæggede klimaforskere, slangemennesker, en fake guru, overophedede balancekunstnere, passionerede miljøaktivister, smukke musikere og meget mere.

www.hawilaproject.org
Sejlskibet “Hawila” er et “eco-living” sejlskib, bygget i Norge i 1935, og ejet af foreningen “Hawila Project”, der anvender skibet til forsøg med klima-venlig livstil og på længere sigt Co2-neutral transport. I samspil med klimaforskere og klimaktivister fungerer Hawila i sommeren 2016 som dialog-rum for internationale scenekunstnere, dansere og musikere.
“Sejlende By” har deltagere fra hele verden, og hedder derfor i daglig tale “Sailing City”. Besætningen har rødder i alle kontinenter, fra New Delhi og Bangalore til Sidney, Rom, Berlin, Bornholm, Ouagadougou, Qaqortoq og Californien. Projektet arbejder fra en kunstnerisk vinkel med tema’er som klimaforandring, livsstil og klimaretfærdighed, og ønsker at finde nye måder at kommunikere på – omkring klodens tilstand, og vores egen tilstand.

’Sammen søger vi en større forståelse for, at vi er beboere i et globalt samfund, hvor aktiviteter ét sted, påvirker klimaet et andet sted,’ siger projektets leder Pipaluk Supernova, der også fortæller, at der ombord på Hawila både er permafrosteksperter, plasticmolekyleeksperter, moderne dansere, percussionister, søkvinder, kameramænd, installationskunstnere, dieselingenører, landbrugskonsulenter, computerspildesignere, fysioterapister, kapsejlere og…:

’Kunstnere og aktivister udfordrer og leger i det fysiske rum omkring sejlskibet, dansere improviserer, musikere svæver i masterne, og akrobater kan gå på vandet. ’Deltagerne i “Sejlende By” ønsker at erstatte magtesløsheden med meningsfulde alternativer. Ligesom mange andre mennesker rundt omkring på jorden, ønsker vi ikke at bidrage til en følelsesløs og grådig forbrugskultur, hvor konsekvenserne af livstil, ikke-bæredygtig vækst og fossile brændstoffer påvirker livsvilkårene for flere og flere mennesker, og skaber uoprettelige skader på den natur, vi selv er en del af,’ siger Pipaluk Supernova, før hun slutter:

’“Sejlende By” skabes i en åben dialog mellem de mange medvirkende og de lokale besøgende. Alles input og tilstedeværelse er i spil. Sammen tager vi os tid til at blive inspireret af og diskutere klimaforandringer og paradokser omkring vores egen livsstil.’

Mød os…
I den Blå Planets havn, foran Hamlets slot og hos den Lille Havfrue

TID OG STED
HELSINGØR HAVN, v. Kulturværftet /Click Festival
Fredag 20. maj ​​kl. 21 og 22
Lørdag 21. maj kl. 14 og 15
Lørdag 21. maj kl. 21 og 22
Søndag 22. maj kl. 14 og 15

KØBENHAVNS HAVN, v. Langelinie/Refshaleøen
Fredag d. 3. juni kl. 22 og 23
Lørdag d. 4. juni kl. 22 og 23

BLÅ PLANET HAVN midsommer
Fredag 17. juni kl. 21 og 22
Fredag 24. juni kl. 21 og 22 Skt. Hans fest
Lørdag 25. juni kl. 21 og 22

For yderligere oplysninger om projektet kontakt :
Pipaluk Supernova/Copenhagen Dream House/Live Art Installations
info@copenhagendreamhouse.com
tlf. +45 40 82 30 33

Medvirkende:
Luft dans: Karl Gillick, Brooke Sheffer
Dansere og performere: Zinn Da, David Kummer, Dorte Bjerre Jensen, Khatik Rajmohan, Elise Bjerkelund Reine, Juli Gabor, Mari Vincentz, Kine Marie Hansen, Johannes Starke, Deva Knopf, Laura Cruz Torres, Marie Lykkemark, Carmen Medina m.fl.
Live musik: Alex Zampini, Juan Pino, Andreas Bennetzen m.fl.
Forskere og aktivister: Samuel Faucherre, Gabriele Sutera, Thor Markussen, Rasmus Gonsen, Abigail Windsvold, Tash V, Milos Cerny, Anton Corbal, Lucien Bobo, Margit Lund m.fl.
Kunstnerisk ledelse: Pipaluk Supernova

Produceret af Copenhagen Dream House, med støtte fra Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Click Festival, Hawila Festival og Koda Dramatik.