Skip to content

Supernova Dada

  • by

10th September at Absalon, kl. 14-23
– join us for an inspired gathering of Copenhagen artists and musicians, celebrating the 100 years of dada’ism at the HY! DADA Festival 2016, hosted by Jørgen Teller
FB event

Meet the Copenhagen Dream House ex-exiled band Pipaluk and Cecilie Supernova, re-re-uniting and playing new original material for this dadaistic occasion
Concert around 8.30 pm, Absalon, Sønder Blvd. 73, Kbh V
FB event 

below, their press release, in Danish

Pipaluk & Cecilie Supernova
Efter 14 år i selvalgt tavshed i en afsides dal i det lykkelige land Butan, vender Pipaluk og Cecilie tilbage for at bekæmpe det kapitalistiske system og grådighed med protestpop i B-mol.

Pipaluk & Cecilie Supernovax fjerner alle pletter (brug ikke på uld)
Kærlighedsstjernerne vender tilbage efter en succesfuld karriere i Las Vegas ørken, og optræden i adskillige dårlige amerikanske tv-shows. Efter en afgørende detox på Betty Ford klinikken, er Pipaluk og Cecilie klar til at spille B-mol på en dadaistisk festival i København.

Fjällfisserne kommer til byen
Den nye feministiske sound fra Norge, Fjällfisserne (formerly know as Pipaluk og Cecilie) er banebrydende i deres frigjorte trang til at udtrykke sig, i B mol.

# sæbe
# støjguitar
# B-mol

*Selv om begrepet er relativt nytt (se nedenfor), har imperialisme som politikk vært praktisert fra de tidligste tider. Det romerske keiserdømme var – gjennom de latinske begrepene imperator ogimperium – opphav til betegnelsen. Keiserdømmet var også et tidlig eksempel, men ikke det første, på imperialistisk politikk. Mange andre eksempler på imperialistisk praksis finnes, helt fram til våre dager. Med islam på 600-tallet etter vår tidsregning oppsto en religiøs og militær imperialisme, utgått fra Arabia, som i løpet av et knapt århundre la under seg det meste av Midtøsten, Nord-Afrika ogDen iberiske halvøy. Disse områdene ble siden gjennom flere hundre år styrt avkalifer – politiske herskere over et religiøst fundert rike, kalt kalifat.
En kristen motbevegelse, inspirert av Paven og Vatikanet, startet såkaltekorstog fra Europa for med militære midler å gjenerobre bibelske steder i Levanten fra muslimsk kontroll. Korstogene pågikk sporadisk over et par århundrer fra sent 1000-tall etter vår tidsregning og hadde bare begrenset suksess. Kristen imperialisme er tydeligere illustrert ved de spanske og portugisiske erobringer i Amerika, Afrika og Asia.

photo : Lars Brummer, Charlotte Haslund-Christensen