Skip to content

Land Dans

  • by

English

LAND DANS invitere dig til at opleve Danmarks smukke landskaber og historiske ruiner, i selskab med dansere og musikere.
Tag med os på rejse ud i naturen, hvor original musik og bevægelse er inspireret af det fysiske møde med omgivelserne, og de lokale landmærkers historie.
LAND DANS illuminerer stemningen på et udvalgt sted, i en poetisk udfordring for at genopdage danske landskaber gennem enkle virkemidler; dans, bevægelse og akustisk musik.

Følg LAND DANS på tur rundt i Danmark, 2021-22
LAND DANS på fb
Klik på Danmarks-kortet for at se steder

LAND DANS skabes af lokale og internationale performere og musikere, på initiativ af den danske koreograf Pipaluk. Ny musik spilles live, med Søren Hammerlund på gamle nordiske instrumenter og Andy Benz på cello og kontrabas.
Kunstnerne arbejder med improvisation, udforsker hvordan vores menneskekroppe har forbindelse til naturens elementer, til fortidens historier, og måske fremtidens.
Vi inviterer vores publikum til sammen med os at opdage nye perspektiver, i en refleksion over sammenhængen mellem vores indre natur og vores terræn.

LAND DANS turnerer i Denmark med forestillinger på Sjælland, Fyn, Bornholm og i Jylland, tak til Statens Kunstfond.

Lyt til Land Dans musik :

Land Dans kunstnere :
Agostina Albornoz, Pipaluk, Rossella De la Rosa, Garazi Egiguren Urkola, Eija Silke, Marie-Louise Schelde Handberg, Aline Combe, Antonio Buono, Villas Schou Jansen, Søren Hammerlund, Andreas Bennetzen, Rebecca Motz, Anton Corbal, Tommy Holbech
Fotograferet af Aitor Arruti
Koreograf Pipaluk arbejder med sted-specifik dans, hendes arbejde har bragt hende fra middelalderborge i Spanien til Indiens templer, fra Jerusalems historiske gader til Brasiliens højland, og nu til de danske øers natur og historie.

Nogle af de steder Land Dans har besøgt i Danmark :

1. Søborg Slotsruin, Gilleleje
– omkring 1150 var Søborg Slot én af Danmarks største og bedst befæstede borge, og et uhyggeligt fængsel for fjender af kongen.

2. Esrum kloster / Esrum sø, Græsted
– et af Nordeuropas mest betydningsfulde klostre, grundlagt i 1151 af cisterciensermunkene, indtil det blev delvist revet ned under reformationen i 1536.

3. Asserbo Slotsruin, Tisvilde Hegn
– i en af Nordsjællands smukke skove blev Asserbo Kloster blev grundlagt i 1100-tallet af ærkebiskop Absalon, og senere overtaget af Karteusere, franske eneboermunke.

4. Hammerhus Slotsruin, Bornholm
– Nordeuropas største borgruin, borgen blev anlagt af biskoppen af Lund i 1200 tallet, og senere erobret både af lubeckerne, og af de bornholmske oprører i 1658.

5. Den tilsandede Kirke, Vendsyssel
– Sct. Laurentii Kirke opførtes i sidste halvdel af 1300-tallet hvor den var den største i Vendsyssel. Det var Skagens sognekirke indtil sandflugt omkring 1795 gjorde det for svært for kirkegængerne at grave sig frem til kirken.

6. Trøjborg Slotsruin, Tønder
– borgen blev opført i 1300-tallet som hertug Valdemar Atterdags slot, og senere pantsat til Ribe bispestol af droningen Margrete. Ved Reformationen i 1536 blev Trøjborg igen inddraget under Kronen, og overtaget af den fornemme adelsslægt Rantzau’erne.

7. Hulbjerg Jættestue, Langeland
– en af Langelands værdifulde oldtidsminder, Jættestuen er sandsynligvis blevet brugt som begravelsesplads over mange århundreder, og er opført i slutningen af det 4. årtusind f. Kr.

8. Trelleborg, Slagelse
– en massiv fæstning fra vikingetiden, fra slutningen af 900-tallet. Bygget på et smalt næs med åer på begge sider, var borgen næsten uindtagelig, og er sandsynligvis bygget af kong Harald Blåtand som var i borgerkrig mod hans egen søn Svend Tveskæg.

9. Kalø Slot, Djursland
– Kalø Slotsruin er resterne af Kongeborgen Kalø Slot, der blev grundlagt omkring 1313 for at styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande. Slottet er forbundet med fastlandet via en dæmning.

10. Rubjerg Knude Fyr
– fyret blev bygget i 1889, men blev på grund af enorm sandflugt slukket i 1968, da man ikke længere kunne se lyset fra vandet.. Fyret var på vej til at styrte i havet da lokale i 2018 besluttede at redde det, og flyttede hele fyrtårnet 70 m længere ind i landet.

11. Råbjerg Mile, Skagen
Danmarks største vandreklit, gennem 1500 og 1600 tallet Jyllands vestkyst – hærget af sandflugt hvor sandet blev ført ind fra vest og samlede sig i store klitter, som drev ind over landet.

12. Skibssætningen, Lejre
– ifølge myterne boede Danmarks første kongeslægt, Skjoldungerne, i det kulturhistoriske landskab omkring landsbyen Gl. Lejre og de gamle gravhøje. Skibsætningen er gamle vikinge-grave i lagt ud som et stort skib af sten.

13. Stevns Klint, Stevns
– en 17 km lang og 41 m høj klint, der afgrænser Stevns mod øst. Klinten optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2014, og er bevis på, at en asteroide ramte jorden for 66 millioner år siden og udslettede dinosaurerne